wiejskie jadło
SKOSZTUJ GOŚCIU KONIECZNIE BYŚ GŁÓD ZABIŁ SKUTECZNIE
ZŁOCISTE PLACKI ZIEMNIACZANE SOLO 3 SZT.
ZŁOCISTE PLACKI ZIEMNIACZANE ZE ŚMIETANĄ 3 SZT.
ZŁOCISTE PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM Z GRZYBÓW LEŚNYCH 3 SZT.
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA „BABCI STASI” Z BOCZKIEM, KIEŁBASĄ, OGÓRKIEM, CEBULĄ, PIECZARKAMI, SEREM, PAPRYKĄ CZERWONĄ I JAJEM SADZONYM 250 G
KASZANKA WIEJSKA Z CEBULKĄ, KAPUSTĄ I ZIEMNIAKIEM 250 G
NIECKA GOSPODARZA Z ROZMAITYCH MIĘS I Z DODATKAMI WSZELAKIMI (PIERŚ Z KURCZAKA, KARCZEK, SZASZŁYK, KIEŁBASKA, KASZANKA, ŁOSCYPEK, KAPUSTA ZASMAŻANA, ZIEMNIAKI, PIEROGI DOMOWE) DLA 4 OS. 1300G
dania główne z ptactwa, cielęcia, z wołu i wieprza pospołu...
SKOSZTUJ GOŚCIU KONIECZNIE BYŚ GŁÓD ZABIŁ SKUTECZNIE
PIERŚ Z KURCZAKA Z WĘDZONYM SEREM I ŁOSCYPKIEM Z KONFITURĄ ŻURAWINOWO-WIŚNIOWĄ 170 G
ZŁOCISTY KOTLET Z KURCZAKA TRADYCYJNIE PANIEROWANY 150 G
KACZKA NA PÓŁ KROJONA, ZE ZŁOTĄ RENETĄ PIECZONA, Z MODRĄ KAPUSTĄ I KLUSKAMI PODANA 350 G
CIELĘCINA Z PIECA POD SOSEM KURKOWYM 100 G
OZÓR WOŁOWY W SOSIE CHRZANOWYM SERWOWANY Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ Z SELERA 130 G/ 150 G
SŁOMIANY PLACEK „GAŹDZINY” Z WOŁOWYM GULASZEM, PRZYBRANY KLEKSEM ŚMIETANY I WIÓRKAMI SERA POSYPANY, Z SURÓWKAMI 200 G/ 300 G
KOPYTKA Z GULASZEM WOŁOWYM I WIEJSKĄ KAPUSTĄ KISZONĄ 200 G
STEK Z POLSKIEJ POLĘDWICY WOŁOWEJ (W ZESTAWIE Z GRUBO KROJONYMI FRYTKAMI I SAŁATAMI) 200 G
KOTLET SCHABOWY TRADYCYJNY CZOSNKIEM OCIERANY 140 G
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE NA PLACUSZKACH ZIEMNIACZANYCH, W SOSIE GRZYBOWYM 100 G/ 160 G
GOLONKA PIECZONA PIWEM GĘSTO PODLEWANA Z MIODEM GRYCZANYM NA TALERZU Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ PODANA Z KOŚCIĄ WG. WAGI 100 G
PSTRĄG SMAŻONY Z PATELNI ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI
DORSZ W DELIKATNYM CIEŚCIE NA ŚWIEŻYCH SAŁATACH Z MUSEM MIĘTOWYM 150 G
DODATKI
SKOSZTUJ GOŚCIU KONIECZNIE BYŚ GŁÓD ZABIŁ SKUTECZNIE
ZIEMNIAKI PO CHŁOPSKU Z OMASTĄ I KOPREM 200 G
ZIEMNIAKI OPIEKANE W MUNDURKACH (GRUBO KROJONE) 150G
ZIEMNIAKI Z WODY, MASEŁKIEM POLANE I KOPERKIEM ZASYPANE 150 G
CHRZAN TARTY / MUSZTARDA / KETCHUP / MASŁO / SOS CZOSNKOWY 20 G
KOSZYCZEK PIECZYWA
SMALCZYK DOMOWY ZE SKWARECZKAMI, Z OGÓRKIEM I CHLEBEM PODANY 100 G
KASZA GRYCZANA (Z MASŁEM LUB OMASTĄ) 150 G
FRYTKI 150 G
KOPYTKA ZE SKWARECZKAMI 10 SZT.